OM KOST-KROPP-KNOPP

OM FÖRETAGET

Kost-Kropp-Knopp K3 är ett registrerat varumärke som ägs av TOPPFORM Halmstad. TOPPFORM Halmstad har bedrivit verksamhet inom behandlingar, träning, kost och funktionsmedicin och holistisk hälsa sedan 2007. Under hösten 2017 föddes idén till KostKroppKnopp för att kunna knyta ihop hela TOPPFORM Halmstads kunskap i en paketlösning som skulle kunna komma så många fler människor tillgodo.

Tankesättet att ryggont kan bero på glutenintolerans eller att ständiga problem med bihålorna kan vara symptom på candidaöverväxt eller intolerans mot socker var väldigt kontroversiellt för 10 år sedan. Tyvärr är det fortfarande okänt för de flesta! Enligt mitt sätt att se måste orsaken till symptomen (vilken är olika från person till person) behandlas från grunden och människor behöver lära sig att se helheten. Detta är TOPPFORMS grundtanke och sättet att kommunicera detta går genom KostKroppKnopp K3.

TOPPFORM Halmstad drivs av Ulrika Olausson och har sitt säte i Halmstad. Förutom KostKroppKnopp konceptet bedrivs även flertalet olika behandlingar, gruppträningar inom funktionell träning och Medicinsk yoga. Föreläsningar för företag, kommuner och privatpersoner om holistisk hälsa mm, Metabolic Typing (kostrådgivning), funktionsmedicin samt termografi är också delar i verksamheten.

Adress:

Bergsgård Solbacken 343

30274  Halmstad

Tel: 035-129400

Orgnr: 7008034642

OM ULRIKA

Jag som driver och äger Toppform Halmstad och dess koncept Kost-Kropp-Knopp heter Ulrika Olausson och är 49 år. Efter att ha jobbat som egen företagare inom massage, hälsa och träning på egen klinik under ca 12 år kände jag att det var dags att ändra lite på verksamheten och försöka paketera mina kunskaper på ett mer tillgängligt sätt.

Under alla dessa år som egen och även tidigare som anställd i 12 år inom friskvårdsbranchen och produktionen av friskvårdsprodukter hade jag samlat på mig en gedigen kunskap. Ett otal utbildningar inom träning och hälsa från både Sverige och övriga världen bara väntade på att få paketeras och komma så många fler till nytta än vad jag kunde erbjuda från min klinik i Halmstad! På detta sätt föddes idén till Kost-Kropp-Knopp

Det stora intresset för kostens betydelse på hela vårt mående och även hur bakomliggande undermedvetna blockeringar kan orsaka bekymmer för hälsan började egentligen i samband med mina kontakter med Paul Chek precis i början på 2000-talet. Paul Chek är amerikan och en föregångare inom holistisk hälsa. Han föreläser och utbildar i hela världen och är mycket respekterad inom alla kretsar.

Efter att ha tillbringat en tid i USA på Chekinstitute där jag lärde mig förstå varför jag hade ont i magen minst 3 dagar i veckan, huvudvärk minst 50% av tiden, konstiga hudutslag, trötthet och allmän olust började jag läsa på ännu mer och gjorde förändringar i min kost, miljö, omgivning, relationer och livsstil. Efterhand försvann alla dessa symptom och min övertygelse att kosten verkligen ÄR medicin växte sig än starkare. Detta är ett fortgående projekt än idag och jag fortsätter att förändra stort som smått pö om pö och kommer fortsätta att göra det hela mitt liv för att skapa ett friskare, härligare, piggare liv.

Denna kunskap är paketerat i K3 Kost-Kropp-Knopp och kan nu komma alla som är villiga att förändras till del!

Mina utbildningar;

 • Cert. massageterapeut
 • Cert Kinopraktikterapeut
 • Antistressterapeut
 • Medicinsk Yogainstruktör
 • Cert Metabolic Typing advisor (USA)
 • Functional Diagnostic Nutrition (Funktionsmedicin) (USA)
 • CHEK Holistic Lifestyle coach
 • Lic. Korrektiv funktionell tränare
 • ELEIKO Strength coach lev 1
 • Utbildningar inom Access bars, Emotional Freedom Techniqe, instant transformation etc
 • Tidigare anlitad som expertskribent i tidningen Kropphälsa och Blossom samt Expressen söndag.

REFERENSER

(Referenserna nedan kommer från ett par av de personer som har gått igenom Metabolic Typing systemet. Metabolic Typing är samma metod som Kost-Kropp-Knopp programmet bygger på fast lite mer omfattande.)


”Innan jag började med MT kände jag mig nedstämd och orolig i hela kroppen.

Jag kände att jag var i obalans men visste inte riktigt
på vilket sätt. Jag var jämt trött och hade huvudvärk varje eftermiddag.
Det trodde jag var normalt för mig. Jag kände mig också
alltid hungrig blev liksom inte nöjd eller mätt efter måltiderna jag åt.
Humöret svängde också en hel del.
Jag tog kontakt med Ulrika på Toppform då jag hade läst en del om MT på
nätet. Hon gick igenom allt som man skulle med mig
och nu har jag hittat rätt för mig när det gäller kosten och mitt sätt att
leva. Det var och är en så otrolig skillnad när jag nu vet vad som
är bra och rätt för min kropp att jag aldrig kommer att tillåta mig att må
så dåligt igen. Självklart håller jag inte lika strikt längre men jag vet
direikt vad jag ska göra och äta när jag känner obalans i kroppen!

Tack Ulrika för ett proffsigt och lättsamt möte och en insikt i vad som är
rätt och bra för mig! Det har förändat mitt liv totalt. Jag har mycket mer
energi och
är pigg och glad även på eftermiddagarna, ingen huvudvärk längre och jag
känner mig tillfreds efter måltiderna.”

Varmt tack!

Anna Hoffert

 


 

”Efter flera år av ständig kamp mot sötsug och övervikt hittade jag av en tillfällighet Ulrica och MT programmet. Efter noggrant frågebatteri fick jag tydliga instruktioner och stöd för att förända min kost. Ulrica fick mig att fokusera på att min kropp skulle må bra och inte stirra mig blind på vågen – viktnedgång skulle komma som en bonus. Redan första veckan kände jag mig mycket piggare och redan efter ett par veckor började omgivningen kommentera att jag så friskare och smalare ut. För en person som fokuserat på vikt och inte mående var MT ett annorlunda förhållningssätt som till skillnad från andra försökt håller i längden! Jag ser framemot varje möte med Ulrica där jag lär mig mer och mer för varje gång och får det stöd jag behöver för ett hälsosamt – och smalt –  liv”

Camilla Eklund-Hagel